Η ιστορία μας, ξεκινάει πριν μερικά χρόνια, όταν ψάχνοντας μια νέα μεγαλόσωμη φυλή, με καθήκοντα φύλακα και την ικανότητα να μπορεί να προσαρμοστεί στα κλιματολογικά δεδομένα της Ελλάδας, καταλήξαμε μετά από ατελείωτη έρευνα, σε αυτή τη φυλή που λέγεται Boerboel ή Νότιο-Αφρικάνικο Μαστίφ. Όντας από τους πρώτους στην Ελλάδα, που ασχοληθήκαμε σοβαρά με τα boerboel, συναντήσαμε πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενημέρωση, σχετικά με τη φυλή. Απευθυνθήκαμε στο εξωτερικό και μετά από αρκετή έρευνα καταλήξαμε στα δύο πρώτα μας boerboel. Έχοντας ως αρχή μας, την προσωπική επίσκεψη στο χώρο όπου ζουν οι γεννήτορες, επισκεφθήκαμε τους εκτροφείς και επιλέξαμε τα σκυλιά μας. Στη συνέχεια και λόγω του ότι η ενασχόλησή μας με αυτή την εξαιρετική φυλή, έγινε όλο και πιο έντονη, επιλέξαμε την εισαγωγή και άλλων σκύλων, κάτι το οποίο έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να κάνουμε, όσο θα εντοπίζουμε, κορυφαία πάντα σκυλιά, τα οποία ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις βλέψεις μας, για το είδος της εκτροφης, που οραματιζόμαστε.

Βρισκόμαστε σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη της Ηγουμενίτσας, σε μια όμορφη περιοχή, όπου τα σκυλιά μας έχουν όλο το χώρο, που χρειάζονται για την υγειή σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη. Είναι στα πιστεύω μας, ότι τα σκυλιά είναι ζώα αγέλης και έτσι πρέπει να ζουν. Γι αυτό το λόγο, αποφεύγουμε να τα περιορίζουμε, μόνα τους ή σε ζευγάρια, αλλά προτιμούμε να τα αφήνουμε να αλληλεπιδρούν και να ζουν ομαδικά ως αγέλη. Φυσικά στο χώρο, υπάρχουν και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις η οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, για τον διαχωρισμό των σκυλιών, αν απαιτηθεί.

 

Στόχος της εκτροφής μας, είναι η γέννηση υγειών, αθλητικών σκυλιών με το χαρακτηριστκό μυικό συστημα των boerboel και την εξαιρετική σκελετική δομή, που τα διακρίνει. Εκεί στοχεύουμε, αυτό επιζητούμε και γι’αυτό θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Η εκτροφή μας είναι μικρής κλίμακας και γίνεται πάνω απ’ολα βασιζόμενη στο όραμά μας για το τύπο boerboel, που επιθυμούμε και την αγάπη μας για την φυλή. Ως εκ τούτου, τα θηλυκά μας δεν πρόκειται να κάνουν, παρά μόνο λίγες γέννες σε όλη τους τη ζωή, προκειμένου έτσι να μπορούμε να διασφαλίσουμε την καλή τους υγεία και μακροημέρευση. Όλα τα σκυλιά μας, πέραν της σωστής μορφολογίας, εξετάζονται και πιστοποιούνται ως προς την κατάσταση της υγείας τους, πριν επιλεχθούν ως γεννήτορες. Για τον παραπάνω λόγο, πέραν των πιστοποιητικών καθαροαιμίας, είμαστε σε θέση να δίνουμε εγγύηση νέου κουταβιού, σε περίπτωση, που για κληρονομικούς λόγους, υπάρξει πρόβλημα με κάποιο από τα σκυλιά της εκτροφής μας.

Κατοικίδια: Σκύλος
Παροχές: Γενεαλογικό δέντρο, Προγεννητικός έλεγχος
Διαπιστεύσεις: Άδεια εκτροφής/πώλησης

Υπηρεσίες

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ
  • Άδεια εκτροφής / πώλησης
ΠΑΡΟΧΕΣ
  • Γενεαλογικό δέντρο
  • Προγεννητικός έλεγχος

Τοποθεσία

Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτία