Το Καταφύγιο λειτουργεί από το 1996 και ιδρύθηκε απο τον John Laden.

Εχει έκταση 7 στρεμμάτων όπου υπάρχουν ενα κτίριο νοσηλείας 12 δωματίων και κουζίνα, χειρουργείο,κατοικία προσωπικού,δωμάτιο φιλοξενίας, γατόσπιτο,αποθήκη και χώροι φιλοξενίας σκύλων απο 20 μέχρι 300 τ.μ. ο καθένας.

Είναι το μοναδικό σωματείο με δικό του ιδιόκτητο χώρο. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 320 σκυλιά και 60 γάτες (ενήλικα,κουτάβια,τυφλά,τρίποδα,ηλικιωμένα καθώς και ζώα που εγκαταλείφθηκαν από συγγενείς ηλικιωμένων όταν αυτοί απεβίωσαν η κλείστηκαν σε γηροκομεία.)

Το Καταφύγιο είχε σύμβαση με το Δήμο Θεσσαλονίκης από το 2002 εως το 2010 για στειρώσεις αδέσποτων στην περιοχή ευθύνης του.

Το Καταφύγιο εκπληρώνει 4 κυρίως σκοπούς:

1) Την περισυλλογή αδέσποτων και τραυματισμένων. Επιπλέον επεμβαίνei σε περιπτώσεις παραμέλησης,κακομεταχείρησης και γενικότερα σε θέματα που αφορούν αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

2) Την κτηνιατρική φροντίδα των ζώων.Ολα τα σκυλιά και οι γάτες στειρώνονται από επιλεγμένους κτηνιάτρους.

3) Την υιοθεσία των ζώων μετά την στείρωση και αφού έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις. Η υιοθεσία γίνεται σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

4) Συχνά συμμετέχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις στον τοπικό και εθνικό Τύπο για θέματα που σαφορούν τα ζώα.Επίσης, συμμετέχει σε κάθε διαμαρτυρία για τα ζώα στο τσίρκο η άλλα θεάματα.

Το Καταφύγιο Ζώων διοικείται από επταμελές Συμβούλιο . Στο Καταφύγιο υπάρχει σε 24ωρη βάση, προσωπικό 2 ατόμων που αναλαμβάνει την καθημερινή φροντίδα των ζώων,το ταϊσμα,τις φαρμακευτικές αγωγές και τη συντήρηση του καταφυγίου.

Είδος: Καταφύγιο
Υπηρεσίες: Ενημέρωση για υποχρεώσεις ιδιοκτητών, Στειρώσεις, Κτηνιατρική φροντίδα, Υιοθεσίες

Υπηρεσίες

ΕΙΔΟΣ
  • Καταφύγιο
ΠΑΡΟΧΕΣ
  • Κτηνιατρική Φροντίδα
  • Στειρώσεις
  • Ενημέρωση για υποχρεώσεις ιδιοκτητών
  • Υιοθεσίες

Τοποθεσία

Θεσσαλονίκη 546 24