Παρακαλώ περιμένετε

Παρακαλώ περιμένετε

Εκπαιδευτές

Εκπαιδευτές

Η εκπαίδευση του κατοικίδιου μας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εφόδια που καλούμαστε να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους. Πέραν από την φροντίδα της υγείας των κατοικίδιων ή την διατροφή τους θα πρέπει να φροντίζουμε και για την εκπαίδευσή τους έτσι ώστε να μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνίας μας χωρίς προβλήματα και για τις δύο πλευρές. Η εκπαίδευση χρειάζεται γνώση, δουλειά και χρήματα και όσο και αν φαίνεται απλή για πολλούς δεν είναι καθόλου εύκολη.

Μέσα από την εκπαίδευση γνωρίζουμε το κατοικίδιο μας, καταλαβαίνουμε τον χαρακτήρα και τις ανάγκες του. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν και τη βοήθεια ενός σωστού εκπαιδευτή. Η επιλογή του εκπαιδευτή για το κατοικίδιο μας αποτελεί μια πολύ σημαντική απόφαση που θα πρέπει να πάρουμε και θα επηρεάσει την μετέπειτα συμβίωση με το κατοικίδιο μας. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτές μπορεί να διαφέρουν και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεροφορά, την ποιότητα ζωής και την σχέση του κατοικίδιου μας. Για αυτό το λόγο η επιλογή του εκπαιδευτή θα πρέπει να γίνει με προσοχή λαμβάνοντας υπόψιν όλους εκείνους τους παράγοντες που θα επηρεαστούν κατά την εκπαίδευση. Κάθε ζώο έχει τις δικές του δυνατότητες και τον δικό του χαρακτήρα κάτι που θα πρέπει ο εκπαιδευτής να είναι σε θέση να αναγνωρίσει προκειμένου να κατευθύνει την εκπαίδευση. Ένας εκπαιδευτής μας μαθαίνει και μας βοηθάει να συμβιώνουμε αρμονικά με το κατοικίδιο μας. Για κανέναν λόγο δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε την χρήση βίας σαν μέθοδο εκπαίδευσης. Ένας εκπαιδευτής δεν πρέπει να επικεντρώνεται στο κατοικίδιο αλλά κυρίως σε εμάς. Εμείς είμαστε εκείνοι που θα πρέπει να αποκτήσουμε τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες προκειμένου να μπορέσουμε να χειριστούμε το κατοικίδιο μας. Η συμμετοχή μας σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης είναι απαραίτητη.

Η εκπαίδευση είναι κάτι που θα πρέπει να το βιώνουμε μαζί με το κατοικίδιο μας και χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Πριν διαλέξετε εκπαιδευτή για το κατοικίδιο σας κάντε την έρευνα σας συναντηθείτε μαζί τους, συζητήστε για την μέθοδο και τον τρόπο εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν, την εμπειρία τους και τα διαπιστευτήρια τους.

Image Not Found

Φίλτρα
Εφαρμογή