Όταν η Γιασμίν, το εγκαταλελειμμένο λαγωνικό έφτασε σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων έτρεμε, ήταν αποστεωμένη και χρειαζόταν όλη την αγάπη του κόσμου για να ανακτήσει την υγεία της. 

Απο ότι φαίνεται η καλοσύνη και η υπομονή που έδειξαν οι διασώστες της έπιασαν τόπο. 

Η 7χρονη πλέον Γιασμίν, η οποία έγινε παρένθετη μητέρα για 50 φορά, εκτελεί χρέη μητέρας για ένα ζαρκάδι μόλις 11 εβδομάδων, την Μπράμπλ, που βρέθηκε αναίσθητη σε ένα χωράφι. 

Την αγκαλιάζει στοργικά ώστε να την κρατάει ζεστή και να διασφαλίσει ότι τίποτα δεν έχει μπλεχτεί στη γούνα της. Η τέλεια θετή μητέρα. 

Πώς να μην είναι άλλωστε αφού στο παρελθόν έχει δείξει την ίδια στοργή και φροντίδα σε πέντε μικρά αλεπουδάκια, τέσσερις ασβούς, 15 νεοσσούς, οκτώ ινδικά χοιρίδια, δύο αδέσποτα κουτάβια και 15 κουνέλια! 

Η Γιασμίν έφτασε στο καταφύγιο άγριας ζωής Nuneaton and Warwickshire, μέσω της αστυνομίας, αφού την εντόπισαν κλειδωμένη σε έναν ακάλυπτο. 

Ήταν παγωμένη, βρώμικη και υποσιτισμένη. Της πήρε μερικές εβδομάδες να εμπιστευτεί  το προσωπικό του κέντρου, αλλά με τρυφερή φροντίδα επανήλθε πλήρως η υγεία της. 

Εδώ και πέντε χρόνια, η Γιασμίν είναι αυτή που φροντίζει ότι αδέσποτο καταφθάνει στο καταφύγιο. 

«Συμπεριφέρεται στα ζώα σαν να ήταν δικά της παιδιά, είναι εντυπωσιακό θέαμα» υποστηρίζει ο Τζέφ Γκρούκοκ, διευθυντής του καταφύγιου, και συμπληρώνει

« Τα απαλλάσσει απ΄όλο το άγχος και τα βοηθά όχι μόνο να αισθανθούν άνετα μαζί της, αλλά να αισθανθούν άνετα και με το νέο τους περιβάλλον. Από τη στιγμή που ένα νέο ζώο θα μπει στο καταφύγιο, το προσεγγίζει το μυρίζει για λίγη ώρα και στη συνέχεια το γλείφει και το αγκαλιάζει. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η Γιασμίν είναι λαγωνικό, τα οποία συνήθως είναι επιθετικά και αυτός είναι ο λόγος που τα χρησιμοποιούν σε αγώνες τρεξίματος». 

«Η Γιασμίν είχε κακοποιηθεί στο παρελθόν και η αστυνομία την έφερε σε εμάς αφού την ανακάλυψε από το κλάμα της. Ήταν πολύ νευρική όταν ήμασταν γύρω της, γεμάτη λάσπη, σκόνη και ήταν αποστεωμένη. Χρειάστηκε κάποιος χρόνος να μας συνηθίσει. Παρόλο που είχε παραμεληθεί, είναι μεγάλη έκπληξη που δείχνει τόση ζεστασιά και αγάπη σε άλλα ζώα και δεν είναι μόνο τα ζώα. Είναι το ίδιο στοργική και με τα παιδιά, τόσο γλυκιά, ένα σκυλί με μεγάλη καρδιά». 
Το μικρό ζαρκάδι, η Μπράμπλ βρέθηκε πριν δυο μήνες όταν την ανίχνευσε ένα σκυλί σε ένα χωράφι ζαλισμένη. 

Μέχρι να μεγαλώσει αρκετά ώστε να γυρίσει πίσω στο φυσικό της περιβάλλον, θα βρίσκεται στην αγκαλιά της Γιασμίν. 

«Είναι αχώριστοι, η Μπράμπλ περπατάει ανάμεσα στα πόδια της Γιασμίν και φιλιούνται συνεχώς»  δηλώνει ο Τζέφ.

«Περπατάνε μαζί σε όλο το καταφύγιο. Είναι θαυμάσιο. Πραγματική απόλαυση να τους παρακολουθείς. Είναι έτσι με όλα τα ζώα, ακόμα και με τα κουνέλια που υποτίθεται πως είναι ορκισμένοι εχθροί με τα λαγωνικά. Θυμάμαι είχαμε δυο κουτάβια τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί σε μια κοντινή σιδηροδρομική γραμμή το ένα ήταν ένα ημίαιμο τεριέ και το άλλο ένα ημίαιμο Τζάκ Ράσσελ. Ήταν μικροσκοπικά όταν έφτασαν στο κέντρο, τότε η Γιασμίν τα πλησίασε το ένα το άρπαξε με το στόμα της από το σβέρκο και το έβαλε πάνω σε ένα τραπέζι, μετά από αυτό το δεύτερο που ήταν κάπως αποτραβηγμένο την πλησίασε και στη συνέχεια αγκάλιασε και τα δύο. Το ίδιο συνέβη και με την αλεπού, τους ασβούς, τα κουνέλια και τα ινδικά χοιρίδια. Ακόμα και τα πουλιά αφήνει να κουρνιάζουν στην μύτη της» 

« Είναι πολύ συγκινητικό. Το μητρικό της ένστικτο είναι ζωντανό 24 ώρες το 24ωρο» υπογραμμίζει κλείνοντας. 

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζιάγκας

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1103645/Meet-Jasmine-rescue-dog-surrogate-mother-50th-time.html