Όλοι μας σίγουρα θα έχουμε παρατηρήσει τον σκύλο μας την ώρα που τρώει ορισμένες φορές να βγάζει μέρος της τροφής του από το μπολ του και να το τρώει κάπου άλλου.

Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει όταν του δώσουμε μια λιχουδιά ή ένα κόκαλο και τον παρατηρούμε να πηγαίνει κάπου απομονωμένα για το φάει.

Όσο και αν μας φαίνεται περίεργο το κάνουν πολλά σκυλιά και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Η επιστημονική εξήγηση που δίνεται σε αυτή τη συμπεριφορά είναι οι πρόγονοι των σκύλων (οι οποίοι...) καθώς έτρωγαν έκοβαν κάποιο κομμάτι από το νεκρό ζώο και το έτρωγαν λίγο πιο μακριά αποφεύγοντας τους τσακωμούς με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Σίγουρα κάποιος θα αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν μια τέτοια συμπεριφορά να διατηρείται ακόμα ιδιαίτερα μετά το πέρας τόσων ετών μέσα στα οποία τα σκυλιά εξελίχθηκαν και την έλλειψη ανταγωνισμού για την τροφή τους μιας και πλέον ζουν μέσα στα σπίτια μας ;

 Μια επιστημονική προσέγγιση είναι αυτή που αναφέρει πως πολλές συμπεριφορές και ένστικτα παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στα χρόνια και είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν όσα χρόνια και να περάσουν.

 Υπάρχουν και πιο απλές εξηγήσεις.

 Δεν τους αρέσει ο θόρυβος που μπορεί να κάνει η ξηρά τροφή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολάκι.

 Μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε το μεταλλικό μπολ με ένα πλαστικό και να παρατηρήσετε αν θα υπάρχει αλλαγή στην συμπεριφορά του σκύλου.

 Επίσης σε ένα σπίτι όπου κατοικούν περισσότερα από ένα σκυλία μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να παρουσιαστεί από ένα ή και από όλα τα σκυλιά.

 Σε αυτήν την περίπτωση δοκιμάζουμε να ταΐζουμε τα σκυλιά σε διαφορετικούς χώρους και να παρατηρήσουμε την συμπεριφορά τους.

 Πηγή:  http://www.livingwithdogs.gr/living-with-dogs-training/dog-behaviour-problems/351-oskilos-mou-pairnei-trofi-apo-to-mpol-tou-kai-tin-troei-kapou-allou